Frukostevent

Från kylan till värmen - är tiden för hyresrättens revansch här?

Välkommen på en intensiv kunskapssafari där fokus riktas på fastighetsmarknaden i stort och bostadsfastigheter specifikt.

I takt med stigande inflation och stigande räntor har fastighetsmarknaden fryst till is. Starka rubriker i media och röda siffror. Det som tidigare förknippades med trygghet och stabilitet vände snabbt till en storm. Än kan vi inte blåsa faran över men börjar det inte ljusna i för fastigheter?

SBF välkomnar dig till ett kunskapsspäckat frukostseminarium där du får lyssna till Robert Boije, chefsekonom SBAB, som ger en insiktsfull makroanalys med fokus på bostadsmarknaden och Michael Johansson, topprankad fastighetsanalytiker Arctic, som sätter ljus på tiotusenkronorsfrågan: finansiering. 

Seminariumet avslutas med en paneldebatt mellan dagens talare och SBFs Chef för Investerarrelationer David Krook, CFA, på temat framtiden och vem som är de egentliga vinnarna och förlorarna.

Möjlighet finns att ställa frågor till panelen.

Robert Boije
Chefsekonom
SBAB

Chefsekonom på SBAB där han även bloggar och delar delar med sig av sina analyser. Robert har en gedigen bakgrund med erfarenhet från flertalet seniora positioner inom ekonomi och analys. Tidigare har Robert bland annat haft rollen som chefsekonom på Finansinspektionen och Riksrevisionen. Dessförinnan var han Utrednings- & analyschef på Riksbanken respektive Finansdepartementet.

Doktor i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

Michael Johansson
Fastighetsanalytiker
Arctic Securities

Fastighetsanalytiker på den norska investmentbanken Arctic Securities där han ansvarar för all analys inom fastighetssektorn både på aktie- och kreditsidan (teamet Michael ingår i rankas som Sveriges främsta inom kreditanalys av institutionella investerare). Michael har arbetet med att följa bolagen i sektorn under de senaste 10år och i tillägg till sitt vanliga arbete driver han numera Sveriges största fastighetsinriktade podcast tillsammans med Anders Elvinsson, analyschef på Cushmand & Wakefield.  

David Krook
Chef Investerarrelationer
SBF Fonder

David ansvarar för investerarrelationerna på SBF Fonder och är en del av bolagets ledningsgrupp. Han brinner för att sprida kunskap kring och skapa ett intresse för olika former av investeringar. David har över 15 års erfarenhet av kapitalmarknad och fastigheter från nordiska investmentbanker samt Barclays i London. Han är också ordförande för finansförening CFA Society Sweden. 

När: 4 juni 08.30-11.15

Var: Convendum, Spårvagnshallarna, Stockholm.

Möjlighet att delta digitalt på länk.

Agenda:

Frukost 08.30-09.15
Seminarium 09.15-10.15
Efterföljande mingel 10.15-11.15

Begränsat antal fysiska platser, garanterad digital plats.

Anmälan:

Anmäl dig via formuläret på denna sida. Vid frågor, kontakta oss på info@sbffonder.se