Är du hyresgäst?Till sbfboservice.se

SV

08 Juli 2019

Fastighetssektorn går starkt på de nordiska börserna

En ny sammanställning från Pangea visar att den nordiska fastighetssektorn på börsen har stigit med hela 32 procent under en 12-månadersperiod. Under samma period var den generella börsuppgången 3 procent.

– Fastigheter har under hela 2000-talet varit en av de absolut starkaste sektorerna på börsen, drivet av låga räntekostnader och stigande hyresintäkter. De senaste åren har också internationellt kapital flödat in på den nordiska fastighetsmarknaden och bidragit till rekordlåga avkastningskrav inom flera segment. 2019 är åttonde året i rad med stigande börskurser för nordiska fastighetsaktier, säger Mikael Söderlundh, analyschef och partner på Pangea Property Partners.

Det är framförallt den svenska sektorn som går starkt med en värdering om i genomsnitt 14 procent över substansvärden, vilket gör en börsnotering till ett attraktivt alternativ.

– När svenska fastighetsbolag fortsätter att gå urstarkt på börsen motiverar det fler bolag att överväga en börsnotering. Det finns nu fler fastighetsbolag på börsen än någonsin tidigare, där John Mattson och K2A är de senaste nytillskotten, och ytterligare bolag står i kö, säger André Lundberg, partner och projektledare på Pangea.