Ledig tjänst

Finanschef till SBF Fonder

Tillfälle för dig som brinner för finansiering och att arbeta med finansiella produkter och bankfinansiering på den svenska och internationella kapitalmarknaden. Tjänsten är en nyckelroll inom SBF Fonder och du arbetar nära ledningen i bolaget.

Om tjänsten

Som Finanschef hos SBF Fonder arbetar du självständigt men i nära samarbete med övriga funktioner mot bolagets gemensamma mål och du rapporterar till bolagets VD Terje Björsell. För att bli en självklar del av SBF Fonder har du energi och driv att ansvara för relationen med banker och andra intressenter inom finansiering och att självständigt förhandla och slutföra finansieringsavtal, i förekommande fall i samråd med ombud. För att lyckas i tjänsten har du ett starkt nätverk inom bank, gärna internationellt och har en gedigen kunskap av finansieringsstrukturer samt brinner för affärs- och verksamhetsutveckling. Du arbetar med nyupplåning såväl som befintlig skuldportfölj och likviditetsplanering, samt verkar aktivt för att motverka finansiella risker förknippade med bolagets upplåning. Tjänsten är med placering i Stockholm city och du blir en nyckelperson i SBF Fonders resa framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du ansvarar för skuldfinansieringen av de fonder som SBF Fonder opererar inklusive analyser av finansiella risker som likviditets-, finansierings och motpartsrisker.
Du svarar för likviditetsplaneringen på lång och kort sikt liksom scenarioanalys.
Du fungerar som företagets kontaktyta mot banker och övriga intressenter i finansrelaterade frågor.
Du bidrar aktivt i affärs- och verksamhetsutveckling av bolaget med fokus på dina kunskaper avseende finansiering och i samarbete med övriga funktioner.
Du ska upprätthålla en god information och kommunikation med bolagets ledning och styrelse.

Profil

Idag verkar du förmodligen i ett stark team och är redo för nästa steg. Vi ser att du som söker är civilekonom eller att du har annan relevant universitetsutbildning, gärna med inriktning finansiering och du har troligen 10 års erfarenhet med liknande arbetsuppgifter inom treasury-, bank eller finansfunktion. Du har mycket goda kunskaper om finansiella instrument, transaktioner och finansiella risker. Du är skicklig och uppskattar att arbeta med presentationer och pitchar till exempelvis banker, investerare och du är en van användare av MS Office paketet, speciellt PowerPoint och Excel.

För att trivas i rollen är du driven, resultat- och kvalitetsorienterad samt är van att arbeta självständigt. Du är noggrann och har förmåga att hantera stundvis stressiga arbetstoppar på ett strukturerat och lugnt sätt. Du delar med dig av dina kunskaper och lyfter hela bolaget och bidrar till att andra medarbetare växer.

Du är också ansvarstagande, engagerad och en naturlig team player som entusiasmerar. God kommunikativ förmåga och goda kunskaper i engelska är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Din ansökan

Vill du bli en del av SBF Fonder? Välkommen att söka tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Ola Everhed (070-790 01 06, ola.everhed@boardtalk.se) eller av Johan Magnusson (johan.magnusson@boardtalk.se) på Boardtalk. Urval och intervjuer kommer att ske i augusti.

Välkommen!

Om SBF Fonder

SBF Fonder erbjuder en unik möjlighet till ett direkt delägande i svenska hyresbostäder på orter där människor vill bo och leva. Under 20 års tid har SBF Fonder förvaltat bostadsfonder för privatpersoner, företag och institutionella investerare. Med lång erfarenhet av fastighetstransaktioner, egen lokalt förankrad fastighetsförvaltning och ett integrerat hållbarhetsfokus utvecklar och förvaltas fastigheterna för att skapa långsiktigt hållbara värden. Idag har SBF Fonder ca 5 miljarder kronor under förvaltning, närmare 127 underliggande fastigheter med ca 3 600 lägenheter fördelat på 21 orter runt om i Sverige. SBFs aktiva förvaltning är en central byggsten för att fortsätta skapa en attraktiv riskjusterad avkastning.

SBF Fonder har en stark ägare i investmentbolaget Concejo som har högt ställda tillväxtambitioner. Det visar man bland annat genom att under 2023 attrahera ett starkt management i Johan Bergman (Ordförande), Terje Björsell (VD) och David Krook (Chef Investor Relations) med flera. Bolaget är en AIF-förvaltare och står under Finansinspektionens tillsyn.

Här kan du läsa mer och skicka in din ansökan.