Ledig tjänst

Investor Relations & Business Development | Associate till SBF Fonder

Tror du som vi att nyckeln till framgångsrika bolag är långsiktiga affärsrelationer? Är du intresserad av de finansiella marknaderna och tycker om att arbeta med människor? Vill du utvecklas inom en snabbväxande och kreativ organisation? Då kan tjänsten Investor Relations & Business Development | Associate på SBF Fonder vara ett passande nästa steg för dig!

Om SBF Fonder

SBF Fonder erbjuder en unik möjlighet till ett direkt delägande i svenska hyresbostäder på orter där människor vill bo och leva. Under 20 års tid har SBF Fonder förvaltat bostadsfonder för privatpersoner, företag och institutionella investerare. Med lång erfarenhet av fastighetstransaktioner, egen lokalt förankrad fastighetsförvaltning och ett integrerat hållbarhetsfokus utvecklar och förvaltas fastigheterna för att skapa långsiktigt hållbara värden. Idag har SBF Fonder ca 5 miljarder kronor under förvaltning, närmare 127 underliggande fastigheter med ca 3 600 lägenheter fördelat på 21 orter runt om i Sverige. Den aktiva förvaltningen är en viktig byggsten för att fortsättningsvis skapa en attraktiv riskjusterad avkastning.

SBF Fonder har en stark ägare i investmentbolaget Concejo som har högt ställda tillväxtambitioner. Det visar man bland annat genom att under 2023 attrahera ett starkt management i Johan Bergman (Ordförande), Terje Björsell (VD) och David Krook (Chef Investor Relations & Business Development) med flera. Bolaget är en AIF-förvaltare och står under Finansinspektionens tillsyn.

I rollen blir du en del av ett mindre team som präglas av samarbete och engagemang på kontoret i centrala Stockholm och du kommer primärt arbeta nära chefen för Investor Relations & Business Development. För att leverera ett vasst erbjudande till investerare har du en professionell organisation med en kompetent fastighetsförvaltning bakom dig. Både VD och styrelseordförande är djupt engagerade och finns till förfogande för nya investerare.

Om rollen

Det här är en unik möjlighet att få chansen att ansluta till bolaget och arbeta tillsammans med några av branschens duktigaste personer. Du kommer vara en viktig del när vår institutionsfond tar nästa steg och söker kapital utomlands. I din roll behöver du vara kreativ, nyfiken och driven för att lyckas med att bygga långsiktiga affärsrelationer med både nya och befintliga institutionella investerare.

Du kommer arbeta brett med att etablera nya affärsrelationer med institutionella kunder både i Sverige och internationellt med syfte att de ska investera i fonden. Du kommer dels bygga nya relationer, dels förvalta bolagets befintliga kontaktnät. En del resor ingår i tjänsten. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

  • Skapa kontakt med nya och befintliga investerare
  • Bygga relation vid möten och över telefon
  • Nätverka med investerare på konferenser
  • Skapa relevant presentationsmaterial tillsammans med teamet
  • Hålla dig ständigt uppdaterad i vad som händer på marknaden

Din profil

För den här rollen ser vi gärna att du är en driven och initiativtagande person som brinner för att bygga långsiktiga affärsrelationer med institutionella investerare. Du är en utåtriktad och kreativ lagspelare som inte tummar på kvaliteten i ditt arbete.

För rollen krävs även:

Relevant akademisk utbildning
Minst tre års erfarenhet av kundrelationer med investerare, varav minst ett år behöver vara mot institutionella investerare
God förståelse och ett intresse för de finansiella marknaderna
Utmärkt kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
Social skicklighet och möjlighet att anpassa sig till olika personligheter och kulturer
Det är meriterande om du har ett eget nätverk av investerare samt fastighetserfarenhet.

Sök denna tjänst

I denna rekrytering samarbetar SBF Fonder med rekryteringsbolaget Netwrk. Vid frågor gällande ansökan, kontakta ansvarig rekryterare Cecilia Lantz på cecilia.lantz@netwrk.se alternativt 070-789 07 52.

Här kan du läsa mer om rollen och skicka in din ansökan.