Terje Björsell har utsetts till ny vd för SBF Fonder AB och kommer tillträda rollen den 2 maj 2023. Med över 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen kommer Terje Björsell tillföra SBF Fonder betydande erfarenhet från fastighetsmarknaden. Han har haft flera seniora positioner på både Niam, Nordika och nu senast som vd för bostadsutvecklaren I am Home.

SBF Fonder AB är en fondförvaltare av bostadsfastigheter med egen lokalt förankrad fastighetsförvaltning. Med ett tydligt fokus på hyresbostäder, på orter där människor vill bo och leva, investerar SBF Fonder via sina i dag två alternativa investeringsfonder i bostadsfastigheter med potential att utvecklas för att skapa långsiktigt hållbara värden.

[Terje Björsell ny vd SBF Fonder]

– SBF Fonder är ett bolag med 20 års erfarenhet av fastighetsinvesteringar och fastighetsförvaltning med nära relation till hyresgästerna – det är en stark plattform att bygga vidare på för framtiden. Det är med stor ödmjukhet, nyfikenhet och en tydlig ambition att växa över tid som jag tar mig an uppdraget att leda och utveckla SBF Fonder, säger Terje Björsell, tillträdande vd SBF Fonder.

Terje Björsell har axlat flera seniora befattningar på fastighetsmarknaden under åren som både vd och entreprenör. Han har byggt ett starkt nätverk och god kunskap kring fastighetsfonder, fastighetsutveckling, kapitalmarknad och tillgångsförvaltning. Närmast kommer han från rollen som vd och partner på bostadsutvecklingsföretaget I am home. Terje Björsell har även arbetat 13 år på fastighetsfonden Niam, bland annat som fondchef, samt verkat i rollen som Managing Partner inom fastighetsfondbolaget Nordika.

– Terje är en ledare med starkt driv. Hans förmåga att fokusera på det som skapar värde för investerarna, med hjälp av den kollektiva styrkan i ett team, i kombination med hans välrenoverade fond- och fastighetsbakgrund gör honom till rätt ledare för SBF Fonder, säger Johan Bergman, styrelseordförande, SBF Fonder och tillägger:

– Vi har en stark ledning på plats i SBF Fonder och jag är väldigt glad över att komplettera den med Terje som vd. Jag ser fram emot den fortsatta resan tillsammans.

En stark ledning för framtiden
SBF Fonders företagsledning representerar både lång erfarenhet och en bred kompetens. Ledningen kommer från den 2 maj 2023 att bestå av Terje Björsell vd, Anette Erneholm Ekonomichef, Bo Wernersson Fastighetschef, Anette Harby Kommunikation- & Hållbarhetschef, David Krook Chef Investerarrelationer samt Maria Grunditz Bolagsjurist.

För ytterligare information och intervjuförfrågningar, kontakta:
Anette Harby
Kommunikationschef, SBF Fonder
Mobil: +4676-62 82 192
Mail: anette.harby@sbffonder.se
Hemsida: www.sbffonder.se

SBF Fonder möjliggör ett direkt delägande i svenska hyresbostäder via sina fastighetsfonder. Verksamheten startade 2003, under namnet Svenska Bostadsfonden, och har idag cirka 5,4 miljarder kronor under förvaltning. SBF Fonders ambition är att erbjuda privatpersoner, företag och institutionella kunder ett investeringsalternativ som skapar värden som håller över tid. Genom att investera i fonderna kan investerare på ett enkelt sätt skapa en investeringsportfölj med låg korrelation till andra marknader, exempelvis aktiemarknaden. SBF Fonder har idag två aktiva fonder med närmare 100 underliggande fastighetsbolag med 3 800 lägenheter fördelat på 22 orter runt om i Sverige. SBF Fonder är en AIF-förvaltare och står under Finansinspektionens tillsyn.