Ekonomichef till Svenska Bostadsfonden

Nu finns möjligheten att arbeta i ett trevligt och engagerat team i ett expansivt och framgångsrikt bolag på den svenska fastighetsmarknaden. Hos Svenska Bostadsfonden (www.sbffonder.se) väljer man att arbeta med dedikerade och engagerade kollegor med mycket energi, höga ambitioner och en stor vilja. Personalen drivs av viljan att göra bra affärer för sina kunder och att fortsätta utveckla bolaget .

Om tjänsten

För att trivas hos SBF och för att vara framgångsrik i rollen som Ekonomichef har du en bakgrund som revisor eller redovisningsansvarig och är van att arbeta med finansiella och legala frågor. Du trivs i entreprenöriella organisationer där du får vara med och skapa framgång. Vi ser gärna att du är analytisk, redovisningsintresserad, har sinne för detaljer men intresse för helheten. Du är bekväm i en roll med mycket kommunikation internt, men också med externa kontakter som tex banker och låneinstitut, Finansinspektionen, depåinstitut, compliance med flera. Du rapporterar till bolagets VD och förväntas vara starkt bidragande i ledningsgruppen. Du leder ekonomifunktionen som idag består av sex personer och du är placerad på bolagets kontor i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Arbeta nära bolagets VD och ansvara för ekonomiska frågor som ingår i bolagets drift, styrning och ekonomiska affärsplanering samt den tillhörande uppföljningen.
 • Utveckla och tryggt leda ekonomifunktionen att bli en intern servicefunktion likväl som en kontaktyta mot externa aktörer.
 • Ansvara och utveckla redovisnings- och controllerfunktionen inklusive personalansvar.
 • Utveckla och driva processförbättring i syfte att automatisera och effektivisera systemstöd, finansiella rutiner och processer samt löpande utveckling av modeller för rapportering och styrning.
 • Verksamhetsstyrning såsom intern styrning och kontroll samt budgetprocess.
 • Övergripande ansvar för kvartalsrapportering, koncernkonsolidering och koncernbokslut i enlighet med IFRS och K3. Ansvara för att årsredovisningar för bolagen i koncernen är upprättade.
 • Löpande analyser och uppföljningar av fastighetsförvaltning, samt utveckling av analysverktyg och processer.
 • Skattefrågor och fusioner.
 • Utveckla och automatisera redovisningsrutiner och processer för extern och intern rapportering för att öka intern kontroll och effektivitet.
 • Vara uppdaterad på aktuella redovisnings- och skattefrågor för att kunna agera rådgivande inom organisationen.
 • Ha kontakt med interna såväl som externa intressenter som exempelvis revisorer, myndigheter, banker, Finansinspektionen, börsen.


Är det här du?

Vi söker dig som har en relevant utbildning samt 5-7 års erfarenhet av liknande roll. För att lyckas i rollen ser vi att du som person är driven med hög ambitionsnivå, att du är lösningsorienterad samt att du arbetar strukturerat och målinriktat. Vidare har du ett ekonomiskt och affärsmässigt tänk samt att du har lätt att skapa relationer då tjänsten kräver ett gott samarbete såväl inom bolaget som med externa parter i form av banker, finansinspektionen och revisorer.

Kvalifikationer och önskad kompetens:

 • Universitetsexamen med inriktning mot redovisning, finansiering eller motsvarande samt relevant arbetslivsfarenhet.
 • Goda ledaregenskaper samt kultur- och värderingsdriven
 • Driven, positiv, utåtriktad med hög integritet samt har en förmåga att leverera konkreta resultat .
 • God kommunikatör, lösningsorienterad och flexibel med förmågan att samarbeta.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
 • Utmärkta kunskaper i MS Office, speciellt MS Excel och PowerPoint samt naturligtvis kunskap och intresse för olika ekonomi- och rapporteringssystem.
 • Förståelse och intresse för fondverksamhet.

För att trivas i rollen som ekonomichef bör du uppskatta ansvarstagandesamt en flexibel och entreprenöriell företagskultur. Det är högt i tak men ofta även högt tempo och du har möjlighet att ta egna initiativ och påverka både din egen och bolagets utveckling. Som person är du engagerad, initiativrik och ansvarstagande med en god social kompetens. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt, har ett högt personligt driv samt gillar att lära nytt kopplat till god arbetsmoral.

Din ansökan

Vill du bli en del av SBF:s ledning och sätta din prägel på bolaget som Ekonomichef? Välkommen att söka tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvariga rekryteringskonsulter Mats Holmberg, 070-790 01 06, e-mail mats.holmberg@boardtalk.se samt Malin Sager, 073-690 36 05 eller malin.sager@boardtalk.se på Boardtalk. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

SBF i korthet

Svenska Bostadsfonden, SBF, erbjuder ett direkt delägande i svenska hyresfastigheter. Verksamheten startade 2003 och idag har SBF cirka 4,4 miljarder kronor under förvaltning. Detta motsvarar drygt 3.000 lägenheter fördelat på 17 orter runt om i Sverige. SBF:s ambition är att erbjuda privatpersoner, företag och institutionella kunder ett intressant investeringsalternativ. Genom att investera i SBF:s fonder kan man på ett enkelt sätt skapa en investeringsportfölj som har en låg korrelation till andra marknader, exempelvis aktiemarknaden, men som ändå ger en god och trygg avkastning. SBF har idag två aktiva fonder med totalt cirka 100 underliggande fastighetsbolag. SBF är noterade på NGM.

SBF har skapat ett engagerat serviceteam tillsammans med våra samarbetspartners. För att ha nära kontakt med våra hyresgäster har vi en egen kundtjänst som dagligen och i tät dialog med alla i serviceteamet handhar serviceanmälningar, önskemål om standardförbättringar och frågor som rör våra hyresgästers hem. Våra uthyrare och förvaltare arbetar tillsammans med vår skötselentreprenör för att ge våra hyresgäster ett tryggt, hållbart och trivsamt boende. Den aktiva värdeskapande förvaltningen är en viktig byggsten till att fortsätta skapa en mycket god riskjusterad avkastning för våra investerare – något vi gjort i 20 år.

Läs mer om oss här på www.sbffonder.se